Leer story telling van Staatsbosbeheer

By Rosa Hoynck – van Papendrecht

Story telling

Een paar weken geleden ontdekte ik de podcast van “Staatsbosbeheer”. Een organisatie die 273.000 ha(!) natuur beheert van- en voor Nederlanders. Natuur om van te genieten, in te wandelen, te sporten of vakantie te vieren. Er zijn heel wat planten en diersoorten die beschermt worden in Nederland en om deze soorten onder de aandacht te brengen, bedacht de organisatie dat dit het beste via een podcast gedaan kon worden.

Ik was een beetje bevooroordeeld en ik verwachtte een saaie en langdradige podcast. Ik dacht aan interviews met deskundigen en boswachters, die gedetailleerd en vooral informerend over plant- en diersoorten zouden vertellen. Niet dus. Het bleek super inspirerend, verhalend en interessant om naar te luisteren.

De podcast host, Chris, interviewt diverse dieren, bomen en planten die in de Nederlandse natuur te vinden zijn. Deze dieren en planten worden vertolkt door Nederlandse acteurs, die zich helemaal inleven in de rol en karakters van bijvoorbeeld een Gentiaan Blauwtje (vlinder soort) of een Zandhagedis. Dieren en planten die Staatsbosbeheer beschermt. Het is een grappige podcast en de story telling is echt on point.

Het is een goed voorbeeld van hoe je story telling kunt gebruiken als overheidsorganisatie om duidelijk te communiceren wat je doet en dit tegelijkertijd toch vermakelijk te brengen.

De podcast van Staatsbosbeheer heet Groene Oren. Ik heb zelf geluisterd naar “Gentiaanblauwtje” met Lies Visschedijk en “Zandhagedis” met Leopold Witte.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
branding retreat
&Rosa merkstrateeg coaching

Wil jij jouw merk in 1 week laten groeien?

Op 25 september organiseer ik samen met experts uit het vak een branding retreat. Een week lang aan je merk werken, van strategie tot visuele identiteit en doorvertaling naar website en content! Dit alles vanuit het inspirerende, ontspannen en zonnige Valencia. Samen met een klein, select groepje ondernemers, ga jij een merk neerzetten dat past bij de visie van jouw organisatie.

You
&Rosa merkstrateeg coaching

Zullen we even persoonlijk kennismaken?

Ik denk graag met je mee hoe jij jouw organisatie- en businessplannen verder kan brengen. Tijdens een vrijblijvende digitale koffie date maken we kennis, kletsen we over jouw business en geef ik tips.