Schrijf je in voor de maandelijkse inspiratie mail: The Entrepreneurial Playbook

Bouw een waarden gedreven business

Online cursus | Basis strategie

Een online programma voor gedreven ondernemers die vanuit authentieke en helder definieerde kernwaarden willen ondernemen. Krijg je basis strategie voor je bedrijf helder aan de hand van jouw kernwaarden. Zo heb jij een helder uitgangspunt voor je business plannen in 2024, het aanpassen van je website en product aanbod of wanneer je op het punt staat om uit te breiden. 

Het definiëren van je waarden zorgt voor helderheid in het ondernemen, creëert een stevig fundament en bepaalt hoe je je business wilt leiden.

1. Bepaal je koers

Soms is het lastig om koers te bepalen. Er zijn zoveel opties, ideeën en projecten nog te doen. Hoe weet je waar je je het beste op kan focussen?

Je visie geeft aan waar je heen gaat met je business, maar waarden bepalen hoe je daar komt. Ook al heb je je visie nog niet zo scherp, kernwaarden geven je inzicht in wat je het meest waardeert en belangrijk vindt. Ze geven je richting en bepalen intuïtief je route.

 

 

2. Creëer helderheid

Of je nou freelancer bent, auteur, designer of een start-up/scale-up runt, je komt altijd voor diverse uitdagingen te staan: Het vinden van de juiste opdracht; Het loopt even niet lekker met een klant; Het ontwikkelen van een nieuw product.

Waarden bieden houvast. Door dichtbij je waarden te blijven, heb je helder voor ogen hoe je wilt navigeren in alle uitdagingen waar je als ondernemer sowieso mee te maken krijgt. Doordat het niet alleen maar woorden zijn, maar ze echt een betekenis voor je hebben, weet je veel duidelijker wat je te doen staat. 

3. Stevig fundament

Er zijn tientallen boeken, business modellen en manieren opgeschreven om een succesvolle business te bouwen. Echter is het uiteindelijk het belangrijkste dat je een business creëert die past bij de waarden waar jij (en je team) voor staat. 

Dan onderneem je vanuit een stevig fundament, voelt het kloppend voor jou én voor jouw doelgroep.

Aan het einde van deze cursus heb je de waarden voor jouw personal brand en/of bedrijf bepaald en de betekenis hiervan helder. Je hebt een eigen waarden piramide gemaakt en je hebt duidelijk hoe de waarden terugkomen in alle lagen van jouw business.

Wie geeft de cursus?

Ik ben Rosa, merkstrateeg en ondernemers coach. Ik heb ervaring opgedaan in de event-, reclame- en mediabranche (o.a. FEL, RTL en &C). En ik heb een gecertificeerde coaching opleiding gevolgd bij The Upstarter Amsterdam. 

Het is mijn missie om gedreven ondernemers vooruit te helpen vanuit strategie, mindset én actie, zodat zij impact kunnen maken. 

Ik ben ervan overtuigd dat ondernemers die vanuit helder gedefinieerde authentieke waarden hun business leiden, betere resultaten behalen, gelukkiger zijn en oprecht een verschil weten te maken. 

Wat kun je verwachten

Definieer de kernwaarden voor jouw business met bewezen methoden, tools en templates. Aan het einde heb jij jouw waarden piramide op papier en weet je waar welke waarde voor staat. Je weet welk archetype(s) bij jouw bedrijf (merk) past en wat de hoofdemotie is die je wilt uitdragen. 

Kortom je hebt na deze cursus de basis die je nodig hebt als ondernemer om vanuit een stevig fundament jouw bedrijf te laten groeien. 

Daarnaast heb je helder hoe jouw kernwaarden terugkomen in alle lagen van je business wat je gaat helpen om een business jaar / kwartaal krachtig af te sluiten of juist te starten.

Je kan binnen 1,5 a 2 dagen klaar zijn met jouw waarden piramide en de opdrachten. Ik zou er zelf iets meer de tijd voor nemen om het allemaal te laten bezinken. Je zult zien dat het echt een proces is dat zich langzaam ontvouwt. 

 

Wat zit er in de online cursus?

 • 4,5 uur aan video materiaal, een werkboek, invul templates en diverse bewezen frameworks;
 • Onderbouwde theorie over kernwaarden en het verschil tussen waarden en normen;
 • 3 bewezen methoden om kernwaarden te bepalen incl uitgebreide info over archetypen;
 • Kernwaarden piramide invul framework voor jouw waarden en de onderlingen verhoudingen;
 • Voorbeelden van andere merken;
 • 15% korting op coaching sessies en coaching trajecten &Rosa;
 • Een jaar lang toegang tot de cursus content.

€85,- (excl btw) 

Voor wie is deze cursus?

Voor het doel van deze cursus focus ik me op de waarden in professionele context. Dus voor:

 1. Gedreven ‘solo’ ondernemers die al een tijdje bezig zijn, waarbij het aanbod wellicht is veranderd en zij opnieuw hun waarden helder willen definiëren;
 2. Business owners/ founders/ oprichters die al een team om zich heen hebben verzameld en die samen de waarden willen (her)definiëren;
 3. Freelancers, auteurs, creatives, sprekers, coaches die hun eigen personal brand aan het bouwen/ aanscherpen zijn;
 4. Startende ondernemers. Deze cursus  zal je veel richting geven in de ontwikkeling van je plannen.
 

Voor wie is deze cursus niet? 

Deze cursus is niet handig om te volgen wanneer je geen tijd wilt of kan vrijmaken om over je waarden na te denken en eigenlijk in een te drukke periode zit. 

Hoe is de cursus opgebouwd?

Welkom bij de cursus

Introductie over de cursus, wat je kan verwachten, wat je nodig hebt en wat je waar vindt. 

1. Wat zijn waarden

Stukje theorie over waarden. Waarom is het belangrijk om waarden te definiëren? We sluiten de module af met een belangrijke oefening die je gelijk ‘aan’ zet voor de volgende module. Na deze module heb jij jouw doelen weer op scherp.

2. Bepaal je waarden

In deze module geef ik drie bewezen methoden om je waarden te bepalen. Aan het einde van deze module heb je jouw kernwaarden bepaald en weet je welk Archetype bij jouw bedrijf past. 

3. Geef invulling

In deze module ga je eigen woorden geven aan de door jou gedefinieerde waarden en gaan we aan de slag met jouw ‘waarden piramide’. Hierdoor krijg je inzicht in waar jij om bekend wilt staan in de markt en wat welke waarde concreet betekent voor jouw bedrijf. 

4. Practice what you preach

In deze module gaan we kijken hoe jij jouw waarden kan doorvoeren in alle lagen van jouw bedrijf. Ik moedig je aan om echt jouw waarden te gaan leven. 

Online cursus | Basis strategie

Start deze zomer met het bouwen aan een waardengedreven business. Inclusief:

 • 4,5 uur aan video materiaal, een werkboek, invul templates en diverse bewezen frameworks;
 • Onderbouwde theorie over kernwaarden, archetypen en het verschil tussen waarden en normen;
 • 3 bewezen methoden om kernwaarden te bepalen zoals uitgebreide info over Archetypen;
 • Kernwaarden piramide invul framework voor jouw waarden en de onderlingen verhoudingen;
 • Voorbeelden van andere merken;
 • 15% korting op coaching en coaching trajecten bij &Rosa;
 • Een jaar lang toegang tot het cursus materiaal.

85,- excl btw

Waarom &Rosa?

Inmiddels heb ik veel ervaring in (merk) strategie en heb ik diverse strategieën voor MKB-bedrijven, start-ups en scale-ups geschreven. Daarnaast mag ik in mijn coaching programma al ruim 2 jaar gedreven ondernemers begeleiden. Hierdoor weet ik hoe fijn en belangrijk het is om je waarden helder te hebben. Wat mij betreft is dit de basis voor een heldere strategie. Het geeft richting en focus bij het maken van belangrijke beslissingen en geeft je merk gelijk een geheel eigen persoonlijkheid. 

Ik ben in loondienst, past deze cursus ook bij mij?

Je hoeft niet per se een eigen bedrijf te hebben voor deze cursus. Als jij een marketeer bent in een organisatie en je kan wel wat extra inspiratie gebruiken, zeker wanneer je alleen bent, dan is deze cursus ook passend voor jou.

Of wanneer je je carrière meer richting wilt geven, dan is dit een goede cursus om te volgen. De focus ligt dan meer op personal branding. Waarden helpen je om je carrière en loopbaan meer richting te geven en om helder te krijgen wat voor soort organisatie, functie en team bij je past. Ik zou dan adviseren om de cursus met 2x coaching sessies te combineren. Wanneer je mij een mailtje stuurt, ontvang je een speciaal aanbod hiervoor*. 

*Let op: dit aanbod is pas weer beschikbaar vanaf 1 maart 2024.

Wanneer kan ik starten?

Zodra je de cursus hebt gekocht, ontvang je een mail met inloggevens naar het online leerplatform op mijn website. Je kan gelijk al de modules doorlopen in je eigen tempo. 

Wat zijn de kosten?

De training is nu eenmalig voor €85,- (excl btw) en kun je helemaal in je eigen tempo volgen vanaf het moment dat je de cursus koopt. Je hebt een jaar lang toegang tot de training. 

Ik heb een andere vraag

Stuur me een mail met je vraag naar rosa@enrosa.nl en dan help ik je graag verder.

The Entrepreneurial playbook

The Entrepreneurial Playbook

Maandelijkse (gratis) inspiratie mail voor ondernemende types over (personal) branding, mindset en creativiteit en finance.

 
 
You
&Rosa merkstrateeg coaching

Zullen we even persoonlijk kennismaken?

Ik denk graag met je mee hoe jij jouw organisatie- en businessplannen verder kan brengen. Tijdens een vrijblijvende digitale koffie date maken we kennis, kletsen we over jouw business en geef ik tips.