Esperanza

&Rosa merkstrateeg coaching merkstrategie strategische

 De rebranding voor Esparanza moest het fairtrade groothandels merk meer leven inblazen. Het merk mocht duidelijker en helderder communiceren zij werkelijk voor staat: ambacht en persoonlijke relaties.

&Rosa Esperanza website copy
&Rosa merkstrateeg coaching merkstrategie strategische

Brand strategy

Fair living

Via Mexicaanse ambacht en prachtige, kleurrijke producten verbindt Esperanza twee werelden. Om zo aan beide kanten een zonnig thuis vol kleur, warmte en geborgenheid te creëren. Mooi én eerlijk wonen.

Mexicaanse ambacht en een gevoel van thuiskomen hebben we centraal gezet in de rebranding van Esperanza. Want juist deze ambacht en persoonlijke verhalen maken de producten uniek, eerlijk en warm. Samen met het team bepaalde we de positionering en brainstormden we over de strategie. We formuleerden de visie, missie, kernwaarden, merkverhaal, tone of voice en next steps.

Website copy

Naast de strategie schreef ik een groot deel van de website teksten, zodat de strategie werd doorvertaald in tekst. Het resultaat was een kleurrijke website met meer warmte en waarin ambacht een grote rol kreeg. 

Esperanza Jet Martens &Rosa Implementation

Merk verhaal: Tales by the Mexican artisan

In alle haast, en snelheid willen we nog wel eens vergeten wat we nou écht belangrijk vinden. We vliegen door onze huizen en snellen door de straten. In de waan van alle dag zien we vooral grijs en horen we niet meer de zonnige klanken van het leven. Op dat soort momenten herinneren we jou aan de roep van avontuur en compassie.

We brengen je creativiteit, rechtstreeks uit de werkplaats van de Mexicaanse ambachtsman. We laten je meeproeven aan de familietafel en delen haar verhaal.

Verhalen uit een land waar geen dag je gegeven is, maar waar elke minuut wordt geleefd. Het o zo bruisende Mexico, aanstekelijk en warm. Levendig, met haar expressieve taal, dans, rondreizende Mariachi en bonte kleuren. Verhalen uit een land dat ons hart heeft veroverd en inmiddels aanvoelt als een tweede familie.

Een verwarmende familie die jou bij aankomst gelijk in haar hart sluit.

Verhalen, over avontuur én van thuiskomen.

Twee werelden verbinden fair living &Rosa
&Rosa website copy brand strategy
Esperanza fair living &Rosa Brand Strategy
&Rosa merkstrateeg coaching merkstrategie strategische

Samenwerken met Rosa is ontzettend prettig. Met behulp van haar gestructureerde aanpak en praktische tools weet zij tijdens haar strategiesessies ruimte voor optimalisatie bloot te leggen, terwijl zij tegelijkertijd de juiste verwoording voor een merk weet te vinden. En, niet geheel onbelangrijk, de klant energie te geven om met het merk / de onderneming (opnieuw) aan de slag te gaan. De uiteindelijke merkstrategie was een prachtig verwoorde fundering waarmee zowel de klant als ik verder aan de slag kon met de visuele realisatie van de re-branding.

Femmie Mulder, Raffine 

branding retreat
&Rosa merkstrateeg coaching

Wil jij jouw merk in 1 week laten groeien?

Op 25 september organiseer ik samen met experts uit het vak een branding retreat. Een week lang aan je merk werken, van strategie tot visuele identiteit en doorvertaling naar website en content! Dit alles vanuit het inspirerende, ontspannen en zonnige Valencia. Samen met een klein, select groepje ondernemers, ga jij een merk neerzetten dat past bij de visie van jouw organisatie.

You
&Rosa merkstrateeg coaching

Zullen we even persoonlijk kennismaken?

Ik denk graag met je mee hoe jij jouw organisatie- en businessplannen verder kan brengen. Tijdens een vrijblijvende digitale koffie date maken we kennis, kletsen we over jouw business en geef ik tips.