Schrijf je in voor de maandelijkse inspiratie mail: The Entrepreneurial Playbook

Strategie Facilitator

Heb je met je team een brainstorm sessie, strategisch overleg of wil je samen de grote lijnen voor de toekomst gaan bepalen? Dan help ik je graag verder met diverse strategie sprints.

Als facilitator help ik jullie

  • ✅ Overzicht bewaken 
    Jullie kunnen vrij brainstormen en inzichten ophalen en ik bewaak het overzicht en houd in de gaten dat we de juiste output verzamelen. 

 

  • Sturing 
    Ik vraag door, selecteer de juiste oefeningen en voorbeelden die jullie inspireren om het meeste uit de sessie te halen.

 

  • Focus en output 
    Leuk zo’n brainstorm maar hoe weet je zeker dat je de juiste output krijgt waar je vervolgens ook concreet mee verder kan? Ik help jullie focus te behouden zodat we daadwerkelijk de output krijgen die we voor ogen hebben. 

Objectieve blik

We bepalen in een kennismakingsgesprek wat het doel is van de brainstorm sessie. Dit kan een vraagstuk zijn of een concrete oefening. Of de sessie kan een bredere strategische insteek hebben – zoals vooruit blikken met het bedrijf en kansen en uitdagingen zien.

Ik zet diverse technieken, oefeningen en voorbeelden in en zorg ervoor dat we interactief, gefocust en creatief aan de slag gaan.

Wat levert het je op?

  • Overzicht: je behoudt overzicht gedurende de sessie en na de sessie. Zo weet je zeker dat wat je wilt bespreken ook echt aan bod komt. 
  • Rust: je kan zelf mee brainstormen en hoeft niet ook de tijd, doelstelling en persoonlijke belangen in de gaten te houden.  
  • Plezier en inspiratie: de sessies zijn altijd dynamisch en ik combineer pauzes, interactie en inspiratie zodat we de energie hoog houden. 
  • Groei: Je brainstorm output zal tot concrete acties leiden omdat ik dat goed in de gaten houd tijdens de sessie. Dit betekent dat jij en je team daarna ook weten wat jullie te doen staat.

Offline en online sessies

Sessies kunnen offline in Spanje of Nederland plaatsvinden of online via online brainstorm tools zoals Mural. 

 
Populaire sprint formats die ik vaker inzet:
– Strategie Sprint 
In deze ultieme strategiesessie in één dag werken we volgens de Strategy Sprint™️ methode. Een bewezen tool uit de start-up wereld in Silicon Valley om snel tot de kern te kunnen komen, top 10 prioriteiten te bepalen én met concrete roadmap naar huis te gaan.

– Goal Sprint
In deze 2,5uur durende Goal Sprint reflecteren we terug op een bepaalde periode en bepalen we de concrete doelen voor komende periode met bijbehorende acties – we gebruiken OKR’s hiervoor. Ga gericht aan de slag met je team. Ideaal om een kwartaal mee te starten.

– Netwerk Sprint 
In deze ultieme Netwerk Sprint ga je ervaren dat netwerken effectief én leuk kan zijn. Een ware ‘high energy pressure cooker’ met een relaxte twist waarmee je met fijne adviezen en leads naar huis te gaat. Voor grotere groepen, events, co-working plekken en organisaties die netwerken willen stimuleren. 

– Op maat
Laten we samen naar het vraagstuk kijken en bepalen wat jij en je team nodig hebben op dit moment.
 
Kosten

In overleg. Ligt aan de groep, locatie en de plaats en ik maak graag een op maat gemaakt voorstel.

Meer over de methode

Ik werk met diverse oefeningen en tools die ik door de jaren als mijn werk als strateeg heb verzameld. Zo werk ik met 23plusone en met de Strategy Sprint methode, ontwikkeld door Dorit Roest, strateeg, spreker & ondernemer.

Via deze brainstorm sessies wordt het bepalen en uitzetten van de strategie voor jouw bedrijf flexibeler, creatiever en sneller. Zodat je gelijk kan inspelen op alle veranderingen in de markt.

Let's go!

Wil je mij als facilitator samenwerken of kijken hoe we een brainstorm kunnen inrichten voor jouw team? Vul hieronder je gegevens in en ik neem zsm contact met je op.

Voor wie is dit?

MKB bedrijven, Start-ups, scale-ups en ondernemers die graag gericht willen brainstormen met concrete output. Via deze sessies kom je snel tot de kern, kun je de organisatie en time-management uit handen geven. 

Hoeveel tijd ben ik hiermee kwijt?

Dat ligt aan het vraagstuk en het doel. De minimale duur is vaak 2,5 uur* en we kunnen zelfs een aantal dagen samen organiseren en inrichten.

 

*De Netwerk Sprint kunnen we al vanaf 1 uur organiseren. Liever heb je net wat meer tijd natuurlijk, maar als onderdeel van een groter event is dit mogelijk. 

Ik heb een andere vraag

Geen probleem, ik help je graag verder. Er zijn verschillende manieren mogelijk om contact met mij op te nemen. Vul het contact formulier op deze pagina in, plan een discovery call in of stuur mij een email: rosa@enrosa.nl

Kun je ons ook helpen bij (her)positionering/ (re)branding vraagstukken?

Jazeker! Ik heb hiervoor het Brand Building Traject in het leven geroepen waarin we aan de slag gaan met het positionering vraagstuk van het bedrijf. 

Denk je dat je niet een geheel traject nodig hebt, maar slechts een aanscherping? Ook dat is mogelijk, dan organiseren we een brainstorm specifiek gericht op de aanscherping van de huidige positionering. Check vooral deze pagina voor meer info.

Kunnen wij jou ook inhuren als interimmer of tijdelijke marketing kracht?​

Yes dat kan, ik heb veel ervaring met projectmanagement en het leiden van marketing- en communicatieprojecten. Ik werk dan als Chief Marketing Manager – On Demand. We bepalen samen wat jij en je team nodig hebben. Check voor meer info deze pagina. Of plan alvast een kennismaking in om de doelstellingen en behoeften door te nemen.

The Entrepreneurial playbook

The Entrepreneurial Playbook

Maandelijkse (gratis) inspiratie mail voor ondernemende types over (personal) branding, mindset en creativiteit en finance.

 
 
You
&Rosa merkstrateeg coaching

Zullen we even persoonlijk kennismaken?

Ik denk graag met je mee hoe jij jouw organisatie- en businessplannen verder kan brengen. Tijdens een vrijblijvende digitale koffie date maken we kennis, kletsen we over jouw business en geef ik tips.